Pagina's

vrijdag 6 januari 2012

Makkelijke appeltaart

Deze taart is ongeveer voor 8 a 10 personen

Ingrediënten:
- 225 gram boter
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 110 gram rozijnen ( liefst 2 uur geweekt)
- 175 gram palmsuiker
- 75 gram geroosterde hazelnoten of amandelen
- 450 gram goudreinetten
- geraspte schil van 1 citroen
- 3 eieren
- rietsuiker (dit mag maar hoeft niet)

Verwarm de oven voor tot 160 graden en vet een springvorm 20 cm doorsnee in of bekleed deze met bakpapier. Met papier is minder vet en ook erg handig. Meng het gezeefde bakmeel, kaneel, boter en zout tot het geheel lijkt op broodkruim.

Schep het mengsel in een kom en roer er de rozijnen, palmsuiker en hazelnoten door. Hak de hazelnoten grof of halveer deze. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd deze in grove stukken. Voeg ze met de citroenschil bij de andere ingrediënten. Klop de eieren los en roer ze door het mengsel.

Schep het mengsel in de springvorm en zet hem 1 uur tot 1 uur en een kwartier in de voorverwarmde oven, of tot de taart stevig aanvoelt.

Bestrooi de warme taart met rietsuiker dek deze af met aluminiumfolie en laat hem in de vorm op een rooster afkoelen.

Heerlijk bij de thee maar ook geschikt als sjiek dessert met slagroom.

Mmmmmmh, jammer dat jullie hem niet kunnen ruiken!


5 opmerkingen:

  1. Oh...ik ruik hem wél hoor!! Heb, wat lekker eten betreft, een groot inlevingsvermogen ;-) Interessant dat je palmsuiker gebruikt. Heb hier nog een paar schijfjes liggen. Ik zal er eens mee experimenteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die taart ziet er heerlijk uit zeg! Ik ga hem ook eens proberen.
    Hartelijks

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In plaats van palmsuiker kun je uiteraard ook kristalsuiker gebruiken. Ik heb palmsuiker gebruikt omdat dit gezonder is. Glycemische waarde zit net rond de 30 ipv 70 voor suiker. Palmsuiker kan je kopen bij de biowinkel of bij de Toko.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze staat *nu* in de oven! Wel zonder de nootjes, want die had ik niet en ben ik ook niet zo dol op. De suiker heb ik vervangen door gewone suiker, die had ik alleen in huis. Ik ben benieuwd! Mijn zelfrijzende meel rijst namelijk nooit zo erg...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen