Pagina's

zondag 22 april 2012

We nemen 1 ui

Retro Vrouw is verkouden en heeft het nu wel gehad met die loopneus en kriebelhoest. Voordat ik naar de dokter ga probeer ik eerst de huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Wat je op internet kan vinden aan "kwakzalverrietes" is geweldig! Hier een greep uit de keur aan recepten op het internet;


- katoenen sokjes aan de binnenkant dik insmeren met groene zeep, een paar dikke wollen (geitewollen) sokken eroverheen aantrekken en je bed in!! de volgende dag bent u weer nieuw!
- ipv stink-uien en dampoo: Smeer voorhoofd/bijholten/keel/borst en rug in met sla-,olijf- of zonnebloemolie: na 15 min. val je rustig in slaap met open neus en zonder te hoesten
- gebruik vooral geen neusspray als het niet hard nodig is, maar leg een ui naast je bed!
- als ik verkouden ben maak ik wamre melk en doe er 1 eetlepel honing bij.
- een heel goede remedie bij verkoudheid en ook ter voorkoming daarvan is; doe een schijfje ui in een beker, overgiet het met heet water, vis de ui eruit en drink het drankje zo heet mogelijk op. Doe dit een paar keer per dag en je voelt je zo weer fit!
- heb je last van verkoudheid smeer dan savonds voor het slapen je voeten in met dampo en doe dan dikke sokken aan.
- je neus een paar keer per dag spoelen met een zoutoplossing.
- veel zuurkool eten, de klachten zullen snel tot het verleden behoren!


Ik ben begonnen met mijn neus te spoelen met de zoutoplossing. Een kopje water met 1 theelepel zout. In het begin is het even wennen maar het verlicht enorm. Ook heb ik gisteravond een halve ui op mijn nachtkastje gelegd en me ingesmeerd met vicks. Heel je kamer is vergeven van de uien lucht maar ik heb heerlijk rustig geslapen. Ook Retro Man was blij dat hij niet meer naast een zeehond lag. ;) Vanavond het ritueel nog maar is een keer herhalen. Misschien dat ik ook mijn voeten maar insmeer met vicks. Baat het niet dan schaadt het niet! 


Jullie nog goede tips?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten