Pagina's

zondag 1 juli 2012

Halfjaarlijkse cijfers

De eerste 6 maanden van 2012 zitten erop. Goed om eens de balans op te maken van dit eerste half jaar.

Er kwam veel binnen maar er ging toch ook veel uit. Voor mijn gevoel te-veel. Oké, we hebben niet meer uitgegeven dan dat er binnen kwam en zelfs ons spaargeld is toegenomen, maar dat is ook alles. Ik vind € 215,00 aan kleding per maand nog heel veel geld en ook € 130,00 (Retro Vrouw ziet er graag verzorgt uit) aan kapper/pedicure/verzorgingsproducten vind ik aan de hoge kant! Om nog maar niet over de boodschappen a € 425,00 per maand te spreken. Dat is € 96,00 per week! Beetje overdone voor met z'n tweeën zou ik zeggen. En ik dacht dat ik al zo goed bezig was met consuminderen, not!
Bron: internet
Retro Man en ik zijn dus wel een beetje geschrokken van deze resultaten en hebben besloten om voor het aankomende halfjaar voor deze 3 posten een budget op te stellen. Kleding € 100,00 per maand, Kapper/pedicure etc € 50,00 en het boodschappenbudget moet zo'n € 300,00 per maand worden. Al met al een besparing van € 2.000,00!!

Met kleding, kapper, pedicure etc moet dat wel gaan lukken. Gewoon zelf tutten of met een stel vriendinnen. Ook een kledingruil-party in september zal een hoop nieuwe kleding voor niks opleveren. Over het boodschappenbudget maak ik me meer zorgen. Ik haal al veel boodschappen bij de Lidl. Daarnaast haal ik mijn zuivel bij de AH, vlees bij de scharrelslager, vis - kaas en noten op de markt. Misschien maar geen of minder extra-tjes in het weekend. Zal ik het gaan redden met € 67,00 per week?

Heb je ook een boodschappenbudget en kom je daarmee rond?

11 opmerkingen:

 1. Wij hebben voor twee personen (en soms wat dieren, grote kosten hebben we een aparte rekening voor, maar b.v. kattenvoer gaat met de boodschappen mee) een budget van €40. Dat gaat over het algemeen wel, maar is wel opletten. Als je je even laat gaan, zit je er al snel overheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kattenvoer zit ook in het boodschappenbudget. Retro hond zijn voer heb ik een aparte post voor. Vind het knap dat jullie met € 40,00 rond kunnen komen.

   Verwijderen
 2. Wij hebben een budget van 60 euro voor 4 personen (2 pubers en 2 volwassenen) Wij maken eigelijk alles zelf zonder pakjes en zakjes, en we hebben een groente en fruittuin.
  We drinken geen fris, alleen kruidenthee en water.
  Ik ga niet naar de schoonheidspecialiste, ik maak gewoon mijn eigen maskertje van honing en yoghurt ook gaan we niet naar de kapper, dat doen we gewoon zelf liniaal erlangs en knippen maar.
  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet dit luxe poppetje toch zeker met € 65,00 boodschappenbudget rond kunnen komen!? We eten zo puur mogelijk, dus ook geen zakjes en pakjes bewerkt voedsel. Wij drinken ook alleen thee, koffie en soms appelsap. Iedere week gaat er ook 1 flesje vino doorheen. De kosten voor pedicure e.d. ga ik ook echt op bezuinigen. Kan heel veel zelf doen en ik heb heel lang haar dus zo vaak hoef ik niet naar de kapper ;)

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al lang een boodschappen budget en dat bedraagt 500 euro per maand voor 2 volwassenen en 3 kinderen...
  En daarin zit alles... van voeding, shampoo, zeep, wasmiddel tot de dierenvoeding...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ja, en kleding... ik zou niet weten wat te kopen elke maand... als er iets aan vervanging toe is dan zoeken we daarnaar, maar anders... wij kopen bijna nooit kledij... voor de kinderen krijgen wij veel 2dehands of van vriendin kleine betaling daarvoor en dan als het solden zijn krijgen of kopen we bij wat nog nodig is...
  pedicure ofzo doe ik niet, kapper is mss 1 x om de 2-3 jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie zijn al wat verder in het proces van consuminderen, ik ben nog een groentje.... ;)

   Verwijderen
 6. Oei, ik heb eigenlijk geen budget.. misschien toch maar eens gaan bekijken! Ik kom nu in ieder geval ruim boven de hier geschreven budgetten uit. Zo'n honderd euries per week minstens voor 5 personen, hond en konijn. Beetje veel geloof ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het voor 5 personen niet te doen om onder de € 100,00 per week te blijven met je budget. Of je moet eigen groente en fruit verbouwen.

   Verwijderen
 7. Lukt het eigenlijk met de €300 per maand aan boodschappen? Wij houden tegenwoordig ook een spreadsheet (en blog) bij en hebben onszelf ook een budget van €300 euro per maand voor eten en drinken gegeven en nog €50 voor huishoudelijke artikelen (wc-papier, luiers, keukenrollen, etc). Wij zijn een gezin met 3 kinderen (3, 1 en 0).

  BeantwoordenVerwijderen