Pagina's

maandag 4 juni 2012

Retro tent

Retro Vrouw gaat samen met Retro man en Retro hond deze zomer naar Zuid-Frankrijk, lekker lowbudget kamperen. Zuid-Frankrijk is in de zomer heet, dus had een lief vriendinnetje mij geadviseerd, dat een katoenen tent echt veel koeler is dan zo'n polyester festival ding. Onze opdracht; op zoek naar lowbudget katoenen tent.

Een 4 persoonstent van katoen is dus de eerste vereiste en als we toch gaan kijken wil ik ook een tent waar ik mijn kleding niet liggend hoef aan te trekken. Dus, 2e vereiste een tent waar we in kunnen staan. Ook niet geheel onbelangrijk, hij moet niet te zwaar en makkelijk op te zetten zijn.

Waar ga je op zoek? Bij de vrijbuiter, zwerfkei en natuurlijk ook op Marktplaats. Katoenen tenten in overvloed! Het eerste waar ik achter kwam is dat een katoenen tent best wel prijzig is. Een nieuwe katoenen tent past niet in ons budget dus dan maar op zoek naar een tweedehandsje. Hele mooie tweedehands De Waard tenten gespot, maar ook deze prijzen kwamen niet in de richting van ons kleine budgetje. Na een paar tenten forums (ja ze bestaan echt) hebben bezocht kwam het merk "Randstad tent" boven water. De kwaliteit van deze tent is vergelijkbaar met een De Waard tent alleen de constructie en, niet geheel onbelangrijk, de prijs is lager. Deze tenten worden niet meer gemaakt maar gelukkig zijn ze tweedehands in overvloed op Marktplaats.Uiteindelijk is ons oog gevallen op de Randstad tent "De otter". We hebben hem vorige week opgehaald en met Pinksteren opgezet. Wat een waanzinnig mooie tent! Hij voldoet aan al onze eisen. Nou ja, bijna.. Het ding weegt 40 kilo. Gelukkig gaan we dit jaar niet backpacken!

4 opmerkingen:

 1. Haha ja ik ken ze wel, ideale tenten en een stuk goedkoper dan de de waard tenten! Heb je al een goedkope camping op het oog in Zuid Frankrijk? Wij gaan ook altijd die kant op maar dit jaar blijven we in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het gelukt is zo'n tent te vinden. Veertig kilo is wel veel zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke advertenties heb ij idd op MP staan! Vooral de lederen schoudertas met clip erop!
  Al wat verkocht? En wat campings betreft, wat voor campings vind je leuk? Wij gaan meestal naar natuurcampings (geen naturistencamping hoor, dat is niet mijn ding;-0)maar sinds mijn kinderen groter worden willen ze ook een camping met zwembad. Meestal staan we aan riviertjes...tussen oplossing....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb helaas al zoveel tassen....vorig jaar waren wij op een camping Le Vaurette in de Dordogne. Op zich een prima camping, manlief en ik vinden hem wat groot, kinderen vonden het super, maar als je een plekje aan de Dordogne (rivier) hebt is het een geweldige camping. Op het veld zou ik niet willen staan...hoe duur is hondenvoer bij een groothandel? Krijg morgen mijn puppy;-)

  BeantwoordenVerwijderen