Benodigdheden voor 4 personen:
Bron internet |
1 ui gesnipperd
1 prei gesnipperd
1 rood pepertje in ringetjes (Retro Man houdt van pittig)
2 paprika's in reepjes (geel en of rood)
1 theelepel chilipoeder
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1 grote pot bruine bonen (660 gr/ uitgelekt 465 gr)
1 blikje kidneybonen
- Verhit een eetlepel olijfolie in een grote (stoof)pan
- Doe het gehakt in de pan en prak dit totdat het korrelig en bruin is
- Voeg de uien en prei toe en laat ze glazig fruiten
- Doe nu de gesneden paprika's en het pepertje in de pan en laat dit meefruiten
- Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en de chilipoeder
- Schep nu de gehalveerde tomaten, bruine bonen en kidney bonen erdoor
- Breng alles aan de kook, temper het vuur en doe de deksel op de pan
- Laat het in 20-25 zachtjes pruttelend gaar stoven
Je kunt bij de Chili Con Carne zilvervliesrijst serveren. Eet smakelijk!
Ik zelf vind het erg lekker om wat komijn toe te voegen en wat ananas..maar géén rijst.
BeantwoordenVerwijderenVoor de 2e variatie in de oven, tortillachips erbovenop met geraspte kaas!Eet smakelijk!Anne-Mae
Klinkt heerlijk Anne-Mae! Ga ik zeker is proberen.
BeantwoordenVerwijderen