Pagina's

maandag 18 juni 2012

Gek op klompen

Retro Vrouw is al haar hele leven gek op klompen. Toen ik klein was wilde ik geen schoenen dragen maar alleen maar mijn klompen aan. Dat waren van die jaren 70/80 klompjes met een lederen bandje aan de achterkant. Daar kon en mocht je niet heel hard mee rennen want ze waren erg glad aan de onderkant. Retro Vrouw had daarom altijd 2 grote pleisters op haar knieën. ;)

Hasbeens


In mijn pubertijd heb ik ze een tijdlang niet gedragen want toen vond ik ze niet stoer. Behalve, als ik wat klusjes in en rond het huis moest doen, dan deed ik wel mijn tuinklompjes aan. Klompen zijn warm in de winter en koel in de zomer. Je kunt ze dus alle seizoenen dragen. Ook Retro Man is om. Hij heeft tegenwoordig een paar zwarte lederen klompen voor het buiten klussen en werken in de tuin. Ik vind hem dan woest aantrekkelijk met die klompen aan!

Nog steeds ben ik verzot op klompen en de keuze is reuze tegenwoordig! Je hebt klomphakjes, klomplaarzen, klompmuiltjes, gewone klompen en deze in alle kleuren van de regenboog. Mijn favoriete klompmerken zijn; Sanita, en Hasbeens. Alle twee super mooie Scandinavische merken. Op dit moment bestaat mijn collectie uit;  3 paar klomplaarzen, 1 paar instappers, 1 paar klomphakjes en 1 paar ouderwetse houten klompen. Ze slijten niet snel, dus lekker duurzaam. Mmmmh ook wel jammer, die nieuw Sanita's zijn zoooo mooi!

4 opmerkingen:

 1. Ik vind klompen helemaal niet fijn zitten. Geef mij maar kisten daarmee werk ik in de tuin en daarmee ga ik ook boodschappen doen ed. Het gaat niet zo lang mee als klompen maar toch ook nog redelijk lang.

  Groetjes Dreadlocks
  Ps leuk blog heb je :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kisten heb nooit gehad. Mijn broer draagt ze ook nog steeds in zijn vrije tijd. Dankjewel voor het compliment Dreadlocks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind klompen wel leuk, maar ze zitten zo hard! Dus vanwege het gebrek aan comfort draag ik ze niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zijn ze he?! Elke week kom ik langs een winkeltje in de 9 straatjes in A'dam. Zoveel soorten, kleurtjes maar best prijzig...
  Ook hier op de Zaanse Schans hebben ze van die leuke, misschien toch maar eens een paar aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen