Pagina's

dinsdag 12 juni 2012

Dinsdag strijkdag

Maandag wasdag, dinsdag strijkdag, woensdag gehaktdag, donderdag schoonmaakdag, vrijdag visdag, zaterdag klusjesdag en zondag kerkdag. Eigenlijk heel makkelijk te onthouden en voor iedere huisvrouw een heerlijk ritme dat rust geeft. Zijn er tegenwoordig nog vrouwen die zich aan bovenstaand regime houden?

Foto: internet

3 opmerkingen:

 1. Nee, ik hou me totaal niet aan dat schema. Ten eerste eten wij vega dus geen gehakt en ook geen vis. Wassen doe ik het liefst op de dag dat het droog is zodat de was buiten kan hangen. Anders moet de was binnen in de huiskamer drogen, in de winter bij de houtkachel maar liever hang ik de was buiten op. Strijken doe ik niet, is niet nodig. Donderdag schoonmaakdag, ja dat doe ik meestal idd op donderdag :o)
  Ik hou me dus voor 1/7 aan dit schema
  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog heb je zeg. Ik was op zoek naar wat men op dinsdag deed vroeger, naast de woensdag gehaktdag..En..gevonden ...strijken dus...gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stel voor om in de huidige digitale en minder kerkelijke samenleving van de zondag “voederdag” te maken, verwijzend naar Vaderdag, Moederdag en het feit dat er op zondagen nogal wat “ genuttigd” wordt.

  tim doelman, Breda

  BeantwoordenVerwijderen