Pagina's

maandag 11 juni 2012

Maandag wasdag

Wij wassen sinds we aan het besparen zijn voornamelijk in het weekend. Retro Vrouw doet 1 donkere was op 40 graden en 1 handdoeken, sokken en ondergoedwas op 60 graden. Eens in de twee weken gaat er ook een witte was in op 60 graden maar soms ook op 90 graden i.v.m. bacteriën die zich in de trommel gaan nestelen.

Bron: internet


Onze wasmachine, ook wel Truus genoemd, is al ruim 16 jaar oud maar wast nog als een zonnetje. Alleen met centrifugeren maakt ze zoveel kabaal dat je denkt dat ze zal opstijgen. Ik denk dat Truus zolang mee gaat omdat ik nooit waspoeder heb gebruikt altijd maar vloeibaar wasmiddel. Ook geen wasverzachters maar af en toe een scheutje natuurazijn (natuurlijke wasverzachter) voor mijn handdoeken. Mijn vloeibare wasmiddel koop ik tegenwoordig bij de Lidl. Uit het testpanel van radar kwam dit uit de bus:
Uit de resultaten blijkt dat Formil van Lidl verreweg de beste resultaten laat zien. ‘Zelfs met een korte wasbeurt vliegen de zetmeelresten eraf en op het zicht is de was met 30 graden stralend schoon’, luidt de conclusie van Radar. Formil is van alle deelnemers ook het goedkoopste, de klant is met Formil 13 eurocent per wasbeurt kwijt.


Een droger hebben wij niet, omdat deze teveel energie verbruikt en wij ook geen ruimte hebben om deze neer te zetten. Het ophangen van de was kost misschien iets meer tijd en moeite maar verdient zichzelf absoluut terug. Oké, in de winter is de droogtijd veel langer en verplaatst ik mijn strijkdag naar de dinsdag of als het heel vochtig is zelfs naar de woensdag. Nu probeer ik alles buiten te hangen. Niet altijd makkelijk als het telkens zo regent, maar buienrader staat als favoriet op mijn telefoon dus ben ik meestal wel op tijd om de was naar binnen te halen. Wat ruikt de was toch heerlijk als het buiten in het zonnetje heeft staan drogen!

Op maandagochtend ga ik aan mijn hobby, de strijk! Radio aan en strijken maar. Wat ik allemaal strijk? Je kan beter vragen wat ik niet strijk; dat is ondergoed, andere onderkleding en sokken. Retro Vrouw is blij als het allemaal weer achter de rug is en alles keurig netjes in de kast ligt.

Wanneer wassen jullie en probeer je hierop ook te besparen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten