Pagina's

woensdag 27 juni 2012

Vakantie voorbereidingen

We zijn net terug van een aantal heerlijke dagen op Terschelling. Flink verkleurd door zon en wind. Dan kunnen we ons nu gaan storten op de voorbereidingen van de grote vakantie.

Zoals je hier al eerder hebt gelezen zijn wij niet zo goed in op vakantie gaan. Een paar dagen gaat altijd wel lukken maar 2 a 3 weken geeft stress, keuze stress! Dus belanden we altijd een paar weken op een wadden eiland. Lekker dichtbij, bos en strand, hond blij, Retro Vrouw blij = Retro Man blij. Ook dit jaar waren we dit van plan, tot een vriendin ons vroeg om mee naar Zuid-Frankrijk te gaan...

Bron: internet


We gaan dit jaar naar Perpignan. We willen de reis in 4 dagen (slow travel) doen via de route Nationale. Al op een heleboel wegenforums gezocht naar de mooiste routes en dan daarbij leuke en betaalbare campings zoeken. Het eerste deel van de reis hebben we al gepland, het laatste deel zal aankomend weekend door Retro Man worden uitgestippeld.

Wat moeten we allemaal nog aanschaffen c.q. regelen:

 1. Een speciaal kleed waar water in kan voor onze Golden Retriever. Onze ijsbeer kan zo op een verkoelend kleed gaan liggen als hij het warm heeft. 
 2. Retro hond ontwormen ook voor hartworm wat voorkomt in Frankrijk.
 3. Twee alcohol blaastesten voor in de auto aanschaffen. Je bent vanaf 1 juli 2012 verplicht om in Frankrijk een blaastest in je auto te hebben. Je kan ze bij de ANWB winkel kopen, bij pompstations of online. De prijzen variëren van twee tot vier euro per stuk.
 4. Een reisverzekering.
 5. Tent onderlegger, plastic afdek zeil voor onder de tent.
 6. Elektrische koelbox + tafel en stoeltjes + kookstel ophalen bij vrienden
Op dit moment maar 6 punten die ik deze week moet regelen of hebben jullie nog vakantie voorbereiding's tips die ik zeker niet mag vergeten? 


2 opmerkingen:

 1. Ik denk dat je je redelijk goed hebt voorbereid.
  Wij gaan niet ieder jaar op vakantie, toevallig dit jaar wel we trekken altijd rond. De ene keer op reen eiland de andere keer gewoon dicht bij huis.
  Dit jaar gaan we naar IJsland, daar trekken we dan het hele eiland rond met de tent gewoon lowbudget. Alleen de auto die we gehuurd hebben daar is duur, maar anders kan je niet door rivieren en over slechte wegen rijden. En dat is nou juist wel de bedoeling :o)
  Veel plezier in Frankrijk
  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IJsland lijkt me ook heel bijzonder! Is het daar in de zomer goed weer? Veel plezier op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen