Pagina's

dinsdag 10 juli 2012

Ontharen


Voordat ik me deze zomer in bikini hijs, controleer ik eerst of mijn oksels, benen en bikinilijn er netjes uit zien. Wist je dat de oude Egyptenaren zich al ontdeden van hun lichaamshaar!? 
Verschillende methodes heb ik al uitgeprobeerd; de wastrips, die je moet opwarmen met je handen. Warme was die je aanbrengt met een spateltje en later met een stoffen strip je haren eraf trekt. Ontharingsrcrèmes, scheermesjes, epilady en elektrisch scheerapparaat etc.
Voordelen van waxen/harsen; de haren worden helemaal verwijderd en zal na gemiddeld 3 a 8 weken duren voordat deze weer zijn aangegroeid. Het aangroeien komt met een zachte haarpunt, zodat je na waxen nooit harde stoppels zult hebben. Het waxen met wasstrips en warme was/hars is niet alleen pijnlijk, het kan ook gevaarlijk zijn. Zeker in de zomer kun je niet gelijk na of voor het waxen in de zon in want waxen schaadt altijd de bovenste laag van je huid. Wanneer de strip eraf getrokken word kunnen enkele lagen van je huid meekomen, waardoor je wondjes kunt oplopen. Als je een gevoelige huid hebt zou ik je dit ook niet aanraden.
Bron: internet
Scheercrèmes werken bij mij maar half. Voordeel is wel dat het pijnloos is en dat ook hier, het even duurt voordat de haar weer aangroeit. Nadeel vind ik toch wel de chemische troep die je gebruikt en als je het verkeerd gebruikt er complicaties kunnen optreden.
Elektrisch epileren vind ik veel te lang duren en heel pijnlijk. Ik heb wel gehoord dat deze pijn minder wordt bij iedere scheerbeurt. Jammer genoeg is Retro Vrouw niet zo heldin om dit uit te testen. Met een scheerapparaat ben je wel snel klaar maar blijf ik nog altijd stoppeltjes voelen en zien.
Dan maar weer het oude vertrouwde scheermesje. Het gaat snel, niet pijnlijk en is goedkoop. Nadeel is wel dat je er snel stugge stoppels voor terug krijgt. Ook ingegroeide haartjes en irritaties zijn een doorn in het oog. Hier wat tips voor een gezond en glad resultaat: 
 • Gebruik een schoon scheermesje (minmaal 2 blads) Na het scheren goed schoonmaken en met alcohol desinfecteren zodat je het opnieuw kan gebruiken.
 • Gebruik altijd scheerschuim/gel/mouse, zeep , shampoo of conditioner. Dit om je huid te beschermen. Probeer uit welke je het fijnst vind.
 • Scheer in de richting van de haargroei. Bij de bikini-lijn is dit bijvoorbeeld van buiten naar binnen. 
 • Na afdrogen je goed insmeren met zinkzalf, een Calendula-creme of Aloe Vera
 • Je verhelpt ook irritaties om je regelmatig te scheren. Bijvoorbeeld om de dag.
 • De dagen na het scheren je huid goed scrubben, dit voorkomt ingegroeide haartjes.
Niet scheren is voor Retro Vrouw geen optie. Ik houd van de jaren zeventig maar dat gaat me net iets te ver! ;-)


4 opmerkingen:

 1. Dit vind ik altijd weer een drama, scheermesjes werken idd het beste, maar zo ontzettend kort. En elke dag scheren, daar gaat mijn huid na een paar keer tegen protesteren :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De ideale oplossing hierin bestaat niet, vrees ik. Mijn vriendin liet zich permanent ontharen en is er heel blij mee, maar dat kost wat! En inderdaad, alles maar laten groeien is absoluut geen optie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg ook altijd van die fijne bultjes veral na het ontharen.
  Tegenwoordig smeer ik me eerst in met een dun laagje cocosvet.
  Dan mesje erover en nergens last meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn laatste tip: gebruik - ipv (chemische) scheerschuim/gel/mouse, zeep, shampoo of conditioner - gewoon (biologische) olijfolie. werkt super, is gezond voor huid en milieu. iedereen blij! :-)

  BeantwoordenVerwijderen