Pagina's

maandag 3 september 2012

Retro stofzuiger

Nu net de dure zomermaanden achter de rug zijn, we hebben meer uitgegeven dan dat er binnen kwam, moeten we het wat rustiger aan doen. Het boodschappen budget wordt  verlaagd, even geen etentjes buiten de deur en zeker geen grote dure uitgaven worden er gedaan. Dat laatste gebod hebben we helaas al moeten negeren want onze stofzuiger is vrijdag overleden.

Zoals jullie weten bestaat huize Retro vrouw uit, 1 man, twee katten en een golden retriever. Een dag niet gestofzuigd is hier een dag niet geleefd! Nu ik heel het weekend niet heb kunnen stofzuigen, hebben we ineens een vloerbedekking ipv een houten vloer. Gelukkig mocht ik vanmorgen even de stofzuiger van mijn buurvrouw lenen maar er is nood aan de Retro vrouw. Ik moet deze week nog een andere stofzuiger hebben!

Bron internet
De overleden patient is een Miele stofzuiger Cats & dogs. We hebben er 5 jaar plezier van gehad maar nu is de motor doorgebrand. Ik gebruik de stofzuiger dagelijks, soms wel twee keer, dus hij is echt versleten. Eerst ben ik op internet op zoek gegaan naar een reparateur. Retro vrouw is van de duurzaamheid. De garantie is natuurlijk allang verlopen en dan kost bij Miele een vervanging van een motor zo tussen de € 120,00 en € 180,00. Op marktplaats is er ook een Miele mannetje die voor zijn hobby stofzuigers repareert en die noemt prijzen vanaf €65,00. Wat nou als de stofzuiger het over een maand weer begeeft!? We vinden dit dus te duur en een te groot risico.

We zijn dus op zoek gegaan naar een nieuwe stofzuiger. Welkom in de wondere wereld van de stofzuigers...... wat een hoop keuze! Gaan we weer voor dezelfde stofzuiger of nemen we een ander merk? Ik geef toe de Miele Cats & Dogs is de Ferari onder de stofzuigers zeker met huisdieren. Wij gebruiken alleen niet dat extra mondstuk voor vloerbedekking. Wel kunnen we, als we weer een miele aanschaffen de andere hulpstukken van de kapotte stofzuiger gebruiken. Ook wil retro man weer een stofzuiger met een net zo krachtige motor van 2000 watt. Na wikken en wegen hebben we gekozen voor de Miele Black Pearl. Een zelfde stofzuiger als de cats & dogs maar dan zonder astmatisch filter, extra mondstuk en 2 tientjes goedkoper. Hij wordt woensdag geleverd. Kan ik weer fijn aan de hobby. ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten