Pagina's

vrijdag 14 september 2012

Roken part II

Weten jullie nog mijn blog van afgelopen januari, waarin ik vertelde dat ik zo blij was dat ik niet meer rookte!? Retro vrouw heeft een grote fout begaan in de zomervakantie... ze is weer begonnen met roken.

Zoals ik al in mijn eerdere blog vertelde had ik moeite met het niet roken bij een gezellig wijntje. In de vakantie was mijn vriendin mee die alleen s'avonds bij een drankje een sigaretje rookt en meer niet. Ik dacht dat ik dit ook wel kon doen....fout gedacht! Iedere avond een paar sigaretjes werden ook een paar sigaretjes s'middags en een week later was ik weer fulltime verslaafd.
Bron internet
Nu dacht ik na de vakantie weer coldturkey te stoppen maar dit lukte niet. Ik kon niet in mijn ritme komen, kon de knop niet vinden. Ik ben dus weer een stinkende roker. Zo zonde van het geld en mijn gezondheid!!

Vorig jaar ben ik in november gestopt met roken met behulp van het  "stoppen doe je zo "  boekje Dit ga ik weer doen. Het mag natuurlijk eerder maar de deadline is gezet.

Hebben jullie ook weleens een terugval?

3 opmerkingen:

 1. Zo te lezen gaan we 100% gelijk op....... boehoeeee. (alleen durfde ik het niet hardop te zeggen. shame on me)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelfs toen ik zwanger was was het me niet gelukt. Tot ik een paar jaar later er zo genoeg van kreeg.

  Belangrijkste punten waren de stank in huis als je na een werkdag weer thuis kwam en de handdoeken die in het trapgat te drogen hadden gehangen stonken bij het afdrogen, ik rook aldoor meer. En die afschuwelijke afhankelijkheid. Altijd je afvragen of je voor vanavond nog genoeg hebt en voor morgen ochtend, ik vond het steeds erger worden.
  Ben cold turkey gestopt na 1 dag zoveel mogelijk roken, toen weggegooid en het luktte me. Een van de dingen die bij mij hielp was de gedachte: het is niet voor altijd als ik 60 ben mag ik weer (ik was toen 35) nu ben ik 62 en nog elke dag blij en me er vaak van bewust hoe fijn het is niet te roken. Zeker nu het op veel plekken niet meer mag, medelijden met de buitenrokers maar niet veel. Wel triest te zien hoe jonge kinderen zo stoer lopen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Lot.

   k rook niet in huis dus dat scheelt wel veel. Die afhankelijkheid vind ik ook het ergste en dat ik zoveel meer benauwder ben. Ik ga echt dit jaar weer stoppen met roken want je hebt er helemaal niks aan.

   Verwijderen