Pagina's

zondag 9 december 2012

Retro Kerstboom

Over een aantal weken is het weer zo ver, kerst. Een leuke tijd met veel gezelligheid in huis.  Gister, tijdens mijn wandeling met retro-hond zag ik heel wat mensen met een kerstboom slepen. Vandaag is dan ook volgens mij nationale kerstboom-optuig dag. Hoe ga je je boom aankleden? Volg je de nieuwste trends of ga je voor een traditionele retro boom?

Welke boom?
Ga je voor een echte boom dan is de populairste traditionele kerstboom de fijn-spar. Op dit moment is de Nordmann-spar erg in trek, dit komt doordat de naalden minder snel uitvallen dan de fijn-spar. Als je een nepboom gaat kopen mag die dit jaar vooral niet groen zijn.


Retro Kerstboom
Traditionele Nederlandse retro versieringen zijn;  kaarsjes, ballen, zilveren slingers, zilveren piek, chocolade kransen en dat prikkende engelenhaar. Uiteraard hoort hier een kerstdorp en een kerststal bij. Ieder land heeft zijn kerstboom gewoonten. In Scandinavië bijvoorbeeld, bestaat een traditionele kerstboom uit meer natuurlijke producten zoals, gevlochten hartjes, poppetjes van stro, breisels en meer houten versieringen. Vorig jaar was de Scandinavische trend Kerstballen breien  met Anne en Carlos een echte hit.

Retro kerstballen
Trends 2012
De trend op dit moment is 'Witch Spell'. Een style die kleurijk en vrolijk is met vilten versieringen, snoepjes, koekjes, polkadots etc. De trendkleuren voor een nepboom zijn op dit moment; rood, roze, paars, blauw, goud of zilver. Een boom die mag knallen! Helemaal nieuw is het niet, in de jaren vijftig was de aluminium boom ook hip en happening.


Bron internet

Dit jaar gaan we voor een echte traditionele kerstboom met wat 'vrije school' elementen. Deze spullen komen voornamelijk nog bij onze ouders vandaan en herinneren ons aan voorgaande nostalgische Kerstdagen. Geen dure aankopen, een boom vol met warme herinneringen is toch veel leuker dan een hippe perfect gestyle kerstboom?1 opmerking: