Pagina's

donderdag 17 januari 2013

Retro slowjuicer

Zoals ik al vertelde in mijn vorige blog berichtjes zijn Retro Man en ik vanaf begin januari de uitdaging aangegaan om 100 dagen onbewerkt voedsel te eten. Dit is niet altijd even makkelijk want, (bijna) alles wordt in een fabriek gemaakt en het kost best veel tijd om alles zelf te bereiden. Groente, fruit, noten, vis en vlees (van de slager) kan je gewoon kopen. Hier zit geen ingrediënten lijst bij, mits je de pure versie koopt. Koop je een gepaneerd/gemarineerd stuk vlees of worst bij de slager, dan zit daar ook een bewerking in. Sausjes, soepen, pasta, alles proberen we zelf te maken met verse ingrediënten.

Het is ook de bedoeling om zo puur mogelijk te drinken. Retro vrouw drinkt geen koffie alleen (kruiden) thee. Retro Man drinkt wel koffie en dit is dan ook een uitzondering op de regel, anders komt hij de dag niet door. ;) Overdag dus koffie, thee en water. Maar ja, je wil ook wel eens iets ander drinken maar wel zo puur mogelijk....Eureka! We gaan onze eigen vruchtensap maken!Uiteraard moest daar een machine voor worden aangeschaft. Na enig research kwam ik erachter dat een slowjuicer gezondere sapjes maakt dan een sapcentrifuge. Het grote voordeel van slowjuicen ten opzichte van andere manieren om sap te maken is dat de groente en het fruit bij slowjuicen heel langzaam geperst wordt waardoor er veel meer goede stofjes in het sap actief blijven. Bij langzame persing komt geen hitte en zuurstof vrij. Zo blijven de enzymen en voedingstoffen behouden, met als resultaat een heerlijk gezond sapje.

Omdat Retro Man afgelopen dinsdag jarig was, heeft hij deze slowjuicer voor zijn verjaardag gekregen. Nu maar hopen dat ik geen strijkijzer krijg als ik verjaar! ;) We hebben al heerlijke appelsap, ananassap, en tomatensap gemaakt. Schoonmaken is ook makkelijk. Je kan dit met de hand doen, of je doet alle onderdelen in de vaatwasser.

Slowjuice jij al of heb je een andere manier om gezonde drankjes te maken?5 opmerkingen:

 1. Super gezond is dat !
  Een bekende van mij maakt van die sapjes voor haar peuters en kleuter.
  Zo krijgen ze voldoende vitamine's binnen !
  Ik overweeg ook om zo'n machine aan te schaffen, hihi trouwens een goed idee om dit aan lief cadeau te doen :-)
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor! Geniet er van!
  Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit sapje ziet er echt heerlijk uit! Ik heb we een blender (zat ooit in een kerstpakket) waarin je sapjes kan maken, maar daarna is het zoveel werk om 'm schoon te maken dat ik dat eigenlijk bijna nooit doe. Terwijl het zo gezond is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn beantwoorden knopje doet het niet dus doe ik het even zo:

  Ellen: Ik zeg doen. De sapjes zijn echt verrukkelijk!

  Ja-NI-nA: Wij hebben ook een blender. Die gebruiken we s'ochtends voor onze yoghurt smoothie met fruit of groene smoothie, is fruit met bv spinazie of een andere bladgroente. De glazenbeker en toebehoren kunnen gewoon in de vaatwasser. Wat ook helpt is om je blender op het aanrecht te zetten anders gebruik je hem niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooo dat klinkt zo sjiek! Heel veel succes ermee... ik lees graag verder want jouw blog lijkt echt boeiend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen