Pagina's

woensdag 13 februari 2013

Retro P90X

Zoals ik al in mijn eerdere blogje vertelde moet Retro Vrouw echt nog wel een paar kilo's afvallen. Door meer te gaan sporten en gezonder (eat clean) te gaan eten ben ik inderdaad 5 kilo afgevallen, maar helaas is dat nog niet genoeg. Werk aan de winkel dus.
Ik ben nu bijna een jaar lid van een sportschool waar ik voornamelijk aan krachttraining doe. Je ziet pas echt resultaat als je onafgebroken 3x in de week sport. Helaas ontbreekt mij  de discipline om ook 3x per week hier naar toe te gaan. Deze ga ik opzeggen.

Nu ben ik helemaal enthousiast geworden van P90X. Het zijn workout dvd's die je thuis kan doen en er zit ook een eetboek bij. Enige jaren geleden was het een enorme hit in Amerika. Na heel veel positieve berichten op internet te hebben gelezen en, niet geheel onbelangrijk gezien, ben ik overstag. Wat houdt P90X nou precies in? Ik zal het hieronder kort proberen uit te leggen:

P90X bestaat uit cardio maar ook vooral uit krachttraining. Het programma duurt 90 dagen waarvan je 6 dagen in de week 1 uur sport per dag, de 7e dag heb je een rust of stretch dag. Er bestaan drie trainingsversies. De 'classic' is vooral gericht op krachttraining, de 'lean' versie zit meer cardio in en is meer favoriet bij vrouwen. De double is de zwaardere versie van de Classic. In die 90 dagen heb je 3 workout fases en 3 eetfases. De eerste fase is vooral gericht op zo weinig mogelijk koolhydraten en meer proteïnen. Tweede fase mag je wat koolhydraten gaan toevoegen maar minder vet en de derde fase is een gebalanceerd dieet voor sporters. Het staat wel allemaal in Amerikaanse gewichten en maten dus dat is in het begin een beetje lastig. Wel ben ik erachter gekomen dat ik veeeeeel te weinig eet (1700 calorieën) op een dag. Nu is het puzzelen om meer gezonde calorieën (2800 calorieën) te gaan eten.

Hier één van de vele youtube filmpjes:


Uiteraard heb ik op dag 1 foto's van mezelf gemaakt in bikini om zo goed te vergelijken met dag 30, 60, en 90. Deze foto's zal ik jullie besparen ;) Ik ben nu op dag 3 van de 'lean' versie en de spierpijn is gelukkig minder erg dan gister. Kon niet meer zitten of staan maar dat schijnt normaal te zijn de eerste week. Ik sport in de ochtend. Dit werkt beter voor mij omdat ik het dan allemaal maar achter de rug heb. 's Avonds ben ik vaak te moe (lees lui) om nog iets actiefs te doen. Kwestie van je wekker 1 uur vroeger zetten. Het dieet volg ik op mijn eigen manier. Ik houd me aan de hoeveelheden calorieën, proteïne, vet en koolhydraten maar vul dit zelf met gezonde voeding in. Clean eten dus.  Merk ik al verschil? Jazeker, ik ben al 1 kilo afgevallen en mijn broek zit al iets losser. Dit is een extra stimulans om het zeker 90 dagen vol te houden! Ik hou jullie op de hoogte.

2 opmerkingen: