Pagina's

dinsdag 27 oktober 2015

Retro schoonmaakschema

Retro vrouw heeft een druk leven, ik werk 32 uur per week en doe daarnaast veel vrijwillegerswerk, maar wil wel een schoon en fris huis. Dus heb ik een schoonmaak schema gemaakt waar ik me wekelijks aan wil houden. Een dagelijks taakje duurt meestal niet langer dan een uur, dus er is meestal wel een gaatje te vinden op een dag. Er kunnen best nog wel spontane uitjes tussen door komen, dan verplaatst ik mijn taakje naar een andere dag of doe heel de weekplanning op een vrijdag. Omdat wij huisdieren hebben stofzuig ik elke ochtend de beneden etage. Dit doe ik dagelijks met de franse slag en op vrijdag grondiger.


Zo ziet mijn wekelijkse schema er uit: (de keuken doe ik tijdens en na het koken)
Maandag: Bed(den) verschonen, bovenverdieping stofzuigen en strijken
Dinsdag: In de tuin werken en bij slecht weer een kastje uitmesten
Woensdag: Toilet(ten) + badkamer
Donderdag: Maandtaakje(s)
Vrijdag: Beneden etage stoffen, stofzuigen en dweilen
Zaterdag: De was in de machine en laten drogen
Zondag: ----------

Maandelijkse beurt:
Ramen zemen
Matras(sen) draaien
Wasmachine en droger schoonmaken
Hal en trap poetsen
Koelkast schoonmaken
Bijkeuken poetsen

Vandaag dus lekker wat in de tuin doen met dit mooie weer. Houd jij ook een schema aan of doe je de taakjes spontaan wanneer je tijd over hebt?


2 opmerkingen:

  1. Wat handig zeg dit schema! ik gebruik alleen wel iedere dag de stofzuiger ik haat vuil op mijn vloer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie strakke organisatie! Zo georganiseerd ben ik zelf niet. Misschien omdat ik een man ben, maar ik heb zo ook mijn eigen manieren om het schoonmaken wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld het hebben van kwalitatieve schoonmaakmiddelen. Ik heb laatst een stofzuiger gekocht met enorm goeie zuigkracht. Ik ben nu 2x zo snel klaar met alleen stofzuigen . De rest moet ook gebeuren helaas.

    BeantwoordenVerwijderen