Pagina's

donderdag 5 november 2015

Retro Boterkoek met kokosbloemsuiker

Ik had maandag natuurlijk geschreven dat ik een detox maandje houd. Dus geen witte suikers, gezond eten en (bijna) geen alcohol. Tot nu toe gaat het goed maar ik weet niet of ik me vanavond kan inhouden ;) ik heb namelijk voor Retro man een boterkoek gebakken, daar is hij namelijk dol op. Ik ga zelf ook een hekel klein stukje nemen. Morgen dus een extra rondje met Retro hond.

Deze keer heb ik in plaats van witte suiker kokosbloemsuiker gebruikt.  De boterkoek is ook wat donkerder van kleur maar net zo lekker. Hier mijn recept:

Benodigdheden:
300 gram tarwebloem of volkorenbloem
250 gram kokosbloedsuiker
250 gram roomboter
snufje zout
geklutst ei voor de bovenkant

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de bloem, suiker, zout en koude roomboter in een kom. Kneed met een koele hand tot een mooie gladde bal. Neem een boterkoekvorm en vet deze in.  Doe het deeg in de boterkoekvorm en zorg dat het deeg circa 1 cm van de wand blijft. Bestrijk de bovenkant met een geklutst eitje. Zet de vorm op het rooster in het midden van je oven en bak deze ongeveer 25 minuten tot een mooie koek.

Mocht je de boterkoek glutenvrij willen maken dan adviseer ik je om amandelmeel te gebruiken en honing. Benodigdheden: 250 gram amandelmeel, 250 gram boter, 1 ei en 2 eetlepels honing. Doe de ingrediënten allemaal in een kom en meng dit (niet met een mixer) door elkaar totdat je een samenhangende bal hebt. Deze koek iets minder heet bakken, 20 tot 25 minuten op 180 graden.

Bon apetit.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten