Pagina's

maandag 2 november 2015

Retro Detox maand

Retro vrouw is een snoepkont en houd ook wel van een glaasje wijn met heerlijke snackjes. De weegschaal gaf eind van de week een schrikbarend oordeel dus las ik, voordat de decembermaand komt een maandje detox in.

Al een paar jaar scheid ik mijn proteïnen en koolhydraten bij de maaltijd. Ik ben hier al eerder 15 kilo mee afgevallen maar daar zijn weer een aantal kilo's bij gekomen. Ik liet de teugels weer wat vieren (zie snoepkont en wijntjes) maar van vandaag gaat de rem er weer op. Nu vraag je je misschien af hoe mijn eetpatroon er op een dag uitziet als je geen koolhydraten en proteïnen mag mixen. Dat is helemaal niet zo moeilijk, je eet vooral heel veel groente, fruit, noten en zaden. Puur natuur zeg maar.


Je keuze moet bestaan uit vis of vlees of kaas of aardappelen of pasta of granen. Eén van deze keuzes combineer je dan met groenten. Dus als je een stukje vlees neemt doe je daar groeten bij. Zo ook bij aardappelen, granen en pasta's. De klassieke spaghetti bolognese is dus geen optie ;)

Hier mijn dagmenu van vandaag:

Ontbijt: smoothie ( volle yoghurt, handje spinazie, kiwi, banaan, blauwe bessen ) Yoghurt vervang ik vaak ook door kokosmelk of amandelmelk

Tussendoor: sinaasappel

Lunch: spiegelei met rode biet en spinazie (recept staat in dit boek van Pascale Naessens)

Tussendoor: handje ongezouten noten

Diner: courgette spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus. (ook dit recept staat in het boekvan Pascale Naessens)

20.00: thee met stukje pure chocolade

Heel veel groente dus, ook bij de lunch. Je lichaam merkt echt dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt en daarvan krijg je veel energie en weg zijn de snaaibuien. Het bereiden kost misschien wel wat meer tijd dan een boterham smeren maar dat heb ik er graag voor over.

Nu zien jullie dat ik recepten gebruik uit het kookboek 'Puur eten dat je gelukkig maakt' van Pascale Naessens. Dit zijn heerlijke recepten. Heel makkelijk om te maken en kost ook weinig tijd. Je hebt ook niet veel ingrediënten nodig om een recept te maken en deze kan je gewoon in de supermarkt halen. Heb al een paar kookboeken van haar in de kast staan, en erg enthousiast over haar lekkere en makkelijke recepten.

Doen jullie ook wel eens een detox maand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten