Pagina's

woensdag 25 november 2015

Leven in een andere tijd

Af en toe vind ik het moderne leven te snel, te vluchtig en probeer ik rust te vinden in ouden tijden. Zo belanden ik pas geleden op een korte documentaire van Time Warp Wives.  Het is documentaire van een paar jaar terug maar ik heb er met bewondering naar gekeken.

De documentaire gaat over vrouwen die er voor hebben gekozen om de moderne tijd de rug toe te keren en zich onder te dompelen in hun geliefde tijdperk. 

Zo leeft Joanne in haar 1950 huis, bakt taarten voor haar man in haar originele 1950 keuken, heeft een roze bakelieten telefoon en serveert haar koffie en thee op authentiek jaren 50 servies. Deze obsessie begon in haar tienertijd na het kijken van oude films uit deze jaren. Debbie leeft met haar man in de jaren 40 en vindt dat de hedendaagse samenleving zijn onschuld is verloren. Diane's liefde voor de jaren 30 begon na het zien van films van Fred Astaire en Ginger Rogers. Ze vindt dat de vrouwen er in tijd glamoureus uitzagen met hun perfect haar en make up en werden vrouwen in die tijd met een dergelijk respect behandeld door mannen. Ze besteedt uren op het internet om spullen te zoeken voor haar huis en levensstijl.Wat knap dat deze vrouwen hun droom hebben verwezenlijkt. Mijn levensstijl als Retro Vrouw komt hier dicht bij in de buurt maar hou toch ook van de luxe van alledag en ben graag op de hoogte wat er in de wereld speelt. Als de moderne tijd dan even teveel wordt,  kruip ik lekker in mijn ouderwetse stulp.

Zou jij kunnen leven in een andere tijd?3 opmerkingen:

 1. O, wat leuk! Die ga ik vanavond kijken. Ik denk soms ook wel eens dat ik in de verkeerde tijd geboren ben. Al ben ik wel blij dat ik de was niet meer met een wasbord hoef te doen, en geen koters aan mijn rokken heb hangen, en zo zijn er nog wel wat hedendaagse dingen waar ik erg blij mee ben. Maar ik mag wel graag zwijmelen met muziek uit de jaren 20, 30, 40 of en ik vind ook de kleding uit die tijd erg mooi. Ik zou ook willen dat er weer zo weinig auto's waren als toen, en dat ze weer zo mooi waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb hem net bekeken... Het ziet er allemaal schitterend uit, maar ik krijg hier toch wel een beetje de kriebels van. Net als jij wil ik liever contact houden met de wereld om me heen. En ik ben errug blij blij met de feministische golven die inmiddels hebben plaatsgevonden.

  Trouwens, ironisch: qua imagebuiding en materialisme zijn dit toch wel echt kinderen van deze tijd. In de jaren vijftig was de levensstijl sober, en hadden vrouwen geen honderd paar schoenen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je slaat de spijker op zijn kop. Nostalgisch leven is romantisch maar moet wel met beide benen in deze tijd leven. :)

   Verwijderen