Pagina's

dinsdag 9 maart 2021

Drukke dinsdag

Herken je dat, zo'n dag dat alles tegelijk komt? 

Mooi op tijd  7.00 stond ik naast mijn bed. De katten naar buiten gedaan en zag ineens 6 mannen in oranje vestjes op het hof lopen. Oja, dacht ik, dat zijn de mannen die vandaag rioolonderzoek bij ons komen doen. Die zijn vroeg! Ik liep op ze af om te vragen of ze eerst bij ons kwamen kijken met hun camera. De mannen keken mij gek aan - camera? Bleken het helemaal geen rioolmannen te zijn, maar mannen die glasvezel kwamen aanleggen. Dat was bij ons niet bekend. Niemand op het hof had een brief ontvangen dat deze werkzaamheden vandaag zouden plaatsvinden. Na wat gesoebat over en weer zijn ze toch aan de slag gegaan en binnen een mum van tijd lag de straat open.

Nog geen drie kwartier later, het is nog steeds vroeg 8.00 - stonden de rioolmannen op de stoep. Wij en andere mensen op het hof hebben al tijden last van verstoppingen. Deze worden verholpen maar een paar maanden later begint de ellende weer opnieuw. Hoog tijd voor een grondig onderzoek! Onze wc-pot moest van zijn plaats om de camera in het riool te laten zakken. Tussendoor ben ik even snel gaan douchen en heb ik wat werk-telefoontjes gepleegd. De hele ochtend zijn de mannen met het riool onderzoek bezig geweest, wij dus ook, want er waren veel vragen, en naderhand moest de wc ook grondig schoongemaakt worden. Uiteraard werden alle werkmannen van koffie voorzien. Je begrijpt dat er zo van mijn werk, weinig terecht kwam.

Na de lunch toch weer achter de computer gekropen, maar er was zoveel herrie van trilmachines etc dat ik me niet heel goed kon concentreren. Rond 15.00 weer een koffie ronde gebracht naar de hardwerkende glasvezelmannen. Erg leuk om te horen dat ze dit erg waarderen. De buurman kwam ook gezellig langs met iets lekkers voor bij de thee.

En toen.... om 16.30 was het stil.... De werkmannen gingen naar huis en ik kon nog fijn even een uurtje ongestoord werken. Retro vriend is lekker gaan koken en stipt om 18.15 zaten we aan de kip met boontjes en rijst. Na het eten was ik van plan om nog een aantal huishoudelijke klusjes te doen, maar mijn lichtje was uit gegaan - nergens puf meer voor. Dan maar met de pootjes omhoog en op tijd naar bed want, morgen begint het hele glasvezel circus opnieuw, maar nu aan onze kant van de hof-tuin. 🤪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten