Pagina's

maandag 15 maart 2021

Retro Pindakaas en andere klusjes

Net als waarschijnlijk vele andere nederlanders heb ik afgelopen weekend in en rond het huis gebivakkeerd. Vrijdag zijn we even buiten de stad geweest om aardappels te kopen. Afgelopen donderdag was er geen markt en mijn Frieslanders waren zo goed als op. Gelukkig heeft Van der Spek vers en tuin in Zevenhuizen altijd voldoende voorraad en ook leuk om er even uit te zijn. Dat dachten meer mensen, want het was best wel druk. Na aankoop van de aardappels zijn we ook nog langs het tuin gedeelte gelopen om voor de buurvrouw paarse viooltjes te scoren.

Zaterdag was mijn schoonmaakdag. Eind van de middag ben ik de keuken in gegaan om alvast aardappels te schillen en de patat te snijden. Ook heb ik weer een potje pindakaas gemaakt die ik gebruik voor de pindasaus. Deze pindakaas maken we zelf en is echt heerlijk. Wat heb je nodig? Ik gebruik 250 ongezouten pinda's. Deze kun je gewoon bij de AH of andere supermarkt kopen. Ik had nog wat doppinda's die op moesten, dus had eerst nog wat pel werk. 

Doe 250 gram pinda's in je keukenmachine en mix totdat de pinda's vloeibaar worden. Dit kan even duren. Blijft het te droog, voeg dan een beetje arachide olie of andere notenolie toe. Na het mixen kun je er nog wat droge ingrediënten aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een beetje zout of suiker. Ook kun je de pindakaas wat pittiger maken met sambal. Alles kan, als het maar lekker is. 😉
Op zondag heb ik in de hof tuin gewerkt. Samen met een andere buurvrouw hebben we wat planten verplaatst, gesnoeid en de tuin opgeruimd. Ook twee klimrozen kregen een mooi plekje naast een boomstronk en één klimroos plantte ik tegen onze voorgevel aan. Daar moest ik wel wat klinkers voor weghalen en weer netjes terugleggen. Een straatje leggen had ik nog nooit gedaan, en na wat gepuzzel - zand er in, toch weer wat zand eruit, klinkers wisselen etcetera, is het me gelukt -jippie! 

Het is een gezellig weekend geweest en heb een hoop klusjes kunnen doen. Vandaag alleen wat spierpijn van het straten maken en in de tuin werken. Goed bezig geweest dus! 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten