Pagina's

maandag 8 maart 2021

Frisse start

Maandag is één van mijn fijnste dagen van de week. Fris en vol kansen kan de nieuwe week beginnen. Het lijkt net of je op elke maandag aan een nieuw boek begint. Alles is nog mogelijk, de week ligt voor je open... 

Vanmorgen begon de nieuwe week van mij om 7.00. Snel de katten naar buiten gedaan (wij hebben helaas geen kattenluik) en rustig mijn ontbijtje opgegeten. Na een korte douche en aankleden zat ik om 8.00 achter mijn computer om aan het werk te gaan. Gelukkig heb ik iedere ochtend goed gezelschap. Retro poes helpt me bij heel veel taakjes ;)

Rond 9.30 snel de fiets gepakt om de wekelijkse post van kantoor op te halen. Brrrr, toch nog best fris buiten. Op de weg terug naar huis nog even brood gehaald bij de bakker. Normaal bakken wij ons eigen brood, maar de afgelopen week kwamen we erachter dat de oven niet meer van onderaf verwarmt. Dit is niet erg met koekjes, pizza of ovenschotels maar met brood luistert dat nogal nauw. Even kijken of we de oven kunnen repareren, retro vriend is erg handig :)  en anders op zoek naar een andere oven.

We hadden heerlijk vers brood tijdens de lunch en dan moet ik uitkijken dat ik niet teveel eet want, het zijn net gebakjes die verse boterhammen! Na de lunch weer een paar uur achter het computerscherm gezeten. Tussendoor even met een kop thee in de tuin en de zon op mijn snoet. Je merkt echt dat de zon al aan kracht toeneemt. Het kost dan heel wat moeite om weer naar binnen te gaan en achter de computer te gaan zitten. Gelukkig konden we na werktijd nog even buiten spelen. Buren hadden hout gedoneerd. Het gezamenlijk stookhout was met oud en nieuw opgegaan dus dit was een welkome gift. Het hout stond alleen buiten voor het fietsenhok en omdat het vanavond gaat regenen hebben wij het hout in kratten gestopt en in het fietsenhok op zolder gezet. Nu staat het droog en kunnen we met de Pasen een mooi vuur maken in de tuin.

Eind van de middag ook een pizza deegje in elkaar geflanst. Wij eten meestal eind van de week pizza om de restjes van de week op te maken, maar daar was het afgelopen vrijdag niet van gekomen. Ook wel eens leuk om de week te beginnen met een heerlijke pizza.

Ik wilde na het eten nog even wat huishoudelijke klusjes doen, strijken en het bed verschonen. Iedere maandag gaat er bij ons een fris nieuw bed op. Ik kan dan echt uitkijken naar mijn bedtijd. Heerlijk schoon gewassen beddengoed, dat slaapt altijd zo lekker. Denk dat ik er zo alvast maar induik :)

Voordat ik naar bed ga, nog even dit blogje afsluiten. De eerste pagina van mijn week is geschreven. Het is een leuk en productief dagje geweest. Ben ook erg benieuwd hoe mijn 'boek' verder verloopt deze week.... misschien wel hele spannende avonturen! ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten