Pagina's

maandag 8 juni 2020

Corona kilo's

Zondagavond voelde ik me erg opgeblazen en merkte van het weekend dat bepaalde kleding niet meer zo lekker zit. Hoeveel Corona kilo's zijn erbij gekomen? Met knikkende knieën ben ik op de weegschaal gaan staan. Ruim vijf kilo zwaarder - Retro vrouw was in shock! Zo zwaar ben ik jaren niet meer geweest. Tijd voor actie!

Na mijn weegschaal incident hebben Retro vriend en ik afgesproken om iets aan onze lijn en conditie te gaan doen. Ook Retro vriend wil namelijk wat kilo's afvallen. Wij zijn echte Bourgondiërs en helaas niet zo sportief. Fijn dat de maandag altijd een goede start is voor goede voornemens.

Bron internet
Qua voeding proberen we zo puur mogelijk te eten en combineren wij koolhydraten niet met eiwitten. Een aantal jaren geleden ben ik zo gaan eten en ben toen heel veel kilo's kwijtgeraakt. Dit eetpatroon was goed vol te houden en was standaard mijn eetgewoonte geworden. Helaas ben ik de afgelopen jaren weer troep gaan eten, teveel suiker, te veel koolhydraten en minder gaan bewegen. We pakken het gezonde eetpatroon weer op. Vanavond aten we bloemkoolrijst met nasi groente en kipfilet. Heerlijke lichte maaltijd.

Bron internet

Het bewegen zit niet in ons DNA. We moeten ons na een dag werken van de bank sleuren om een ommetje te gaan maken. Vanavond hebben we onze wandelschoenen aangetrokken en zijn we vijf kilometer gaan lopen. De laatste kilometer was zwaar en kwamen tot de conclusie dat we op dit moment een conditie als een fruitvlieg hebben. We willen vanaf vandaag iedere dag minstens een uur bewegen. Met veel wandelen en fietsen hopen we onze conditie weer op peil te krijgen. Ook fijn als we met deze beweging en ons voedingspatroon wat kilo's gaan afvallen.

Op naar een gezond en fit lichaam! To be continued...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten