Pagina's

dinsdag 10 januari 2012

Boodschappen

Bij het consuminder voornemen van dit jaar hoort uiteraard ook een boodschappenbudget. Omdat wij vaak pinnen heb ik werkelijk geen idee wat wij gemiddeld uitgeven per week aan boodschappen, dus heb ik het wekelijkse budget nu op 100 EUR gezet. Van dit budget worden de boodschappen gedaan, verjaardagcadeaus, bloemen en tijdschriften gekocht. Om dit allemaal bij te kunnen houden heb ik een excel tabel gemaakt en kan ik per week zien waar we meeste geld aan uitgeven. Ook hoop ik op deze manier het budget, op termijn naar 75 EUR per week te verlagen.

Bron: internet


Waar bestaat ons huishouden uit; Retro Vrouw, Retro Man, Retro hond en twee Retro katten. Hondenvoer zit niet in het boodschappenbudget omdat deze 12 kilo zak met brokken maandelijks wordt afgerekend. De meeste boodschappen doen wij bij de Lidl. Ons zuurdesem brood haal ik bij de bakker en vlees bij de scharrelslager. Biologische zuivel kopen wij bij de AH of biosuper en op zaterdag haal ik verse noten en kaas op de markt.

Nu het resultaat van vorige week; we hadden 2,49 over van de 100 EUR. Het meeste geld is uitgegeven aan kaas en aan vlees.  Leuk om te zien waar al je cash naar toe gaat! Deze week twee kindercadeaus kopen dus dat wordt voor Retro man alleen het weekend vlees! ;)

Wat is jullie boodschappenbudget en waar haal je je boodschappen?

2 opmerkingen:

 1. Slim om het zo strak te plannen en ook verstandig om je eigen prioriteiten goed neer te zetten: zoals goede kwaliteit vlees, zuivel en groente. De goedkopere dingen kunnen dan prima bij de Lidl.

  Zelf probeer ik zo veel mogelijk thuis te maken en zoveel mogelijk 'de basics' in huis te hebben. Scheelt ook in kosten. En natuurlijk het boodschappenlijstje zodat je minder in de verleiding komt om impulsaankopen te doen.

  Amerikaans onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat boodschappen doen op een hongerige maag erg onverstandig is. Meer ongezonde en impulsaankopen! Dus eerst een boterham eten, zo zie je maar weer! :)

  Groetjes en kijk er naar uit om je blogje beter te leren kennen.

  Thee Onderweg (blog over thee + meer)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je leuke reactie! Je verteld dat je zoveel mogelijk thuis maakt en zoveel mogelijk basics in huis hebt. Waar moet ik dan aan denken? Retro vrouw is gek op besparen en wil graag alles weten. ;)

  BeantwoordenVerwijderen