Pagina's

dinsdag 3 januari 2012

Fiets

Van het weekend stond mijn mooie oude opoefiets met een platte achterband. Goh, dat was lang geleden. Maar even snel oppompen dan kan ik snel naar de stad. Even de nieuwe Hema fietspomp uit de schuur halen. Hoe werkt dat nieuwe ding ook al weer? Oja, eerst een beugel naar voren schuiven en dan weer terugklikken. Ik krijg dus met geen mogelijkheid die beugel naar voren!! Nu is deze retro vrouw geen watje maar dit kreeg ze niet voor elkaar. Toen retro man lief aangekeken of hij even mijn band op wilde pompen. Ook hij heeft moeite om dit voor elkaar te krijgen. Waarom hebben we deze goedkope plastic fietspomp aangeschaft i.p.v. zo'n mooie glimmende oude pomp met een voetenplankje!?

Bron: internet


Vandaag was mijn band weer plat, dus lek. En aangezien ik mijn fiets morgen nodig heb moet deze achterband toch echt vandaag worden geplakt. Ik heb van mijn pap geleerd hoe je banden moeten plakken maar dat was voor mijn gevoel altijd in de zomer. Dus niet met windkracht 9 in de stromende regen! Ik heb na enig beraad mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht die uiteindelijk heel mijn binnen en buitenband heeft vervangen en ik € 34,00 armer naar buiten ging. Dit had ik kunnen besparen door het zelf te repareren maar ik dacht ook een geste te doen naar de kleine ondernemer. 

Repareer jij al je spullen zelf of breng je deze naar een vakman toe?

3 opmerkingen:

  1. 34 euro, maar dan heb je wel een nieuwe buitenband én binnenband. Wij epareren zoveel mogelijk zelf. (met wij bedoel ik eigenlijk mijn handige wederhelft). En brieven......ja, zat vroeger bij een internationale correspondentieclub. Leuk dat dat was.....!! Volgens mij zijn die er helemaal niet meer.
    Welkom in blogland, ik zal af en toe eens kijken wat je allemaal schrijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik repareer nooit mijn fiets zelf. dat doen mijn vader altijd. eigenlijk moet ik het wel zelf leren en dan vergeet ik het ook bijna gelijk weer dus tja. Ik denk dat ik maar dicht bij mijn vader moet blijven wonen ;)

    Liefs flo

    BeantwoordenVerwijderen