Pagina's

donderdag 12 januari 2012

Roken

Ik durf het toe te geven. Retro Vrouw is een zwaar verslaafde sigaretten rookster geweest. Van het laatste woord "geweest" word ik heel blij! Retro man en Retro vrouw hebben samen jaren gerookt en zijn nu sinds 3 maanden clean. Nooit gedacht dat dit mij zou lukken. Wat een enorme opluchting en wat scheelt het bakken met geld!

Wij rookten allebei een pakje per dag, dus dat kwam op zo'n € 10,40 per dag. Dat is € 72,80 per week, € 315,46 per maand en op jaarbasis (afgerond) € 3.800,00. Wat een hoop geld voor het vergiftigen van je lichaam! Uiteraard zijn we niet alleen gestopt met roken voor het geld. Hoewel het jaarbedrag een goede stok achter de deur is hoeveel je kan besparen.

Bron: internet


Hoe wij zijn gestopt? Cold turkey! Niets geen pleisters, kauwgom of medicijnen. Wel heb ik een klein boekje gelezen 'stoppen doe je zo'. Ik mocht van mezelf janken, schelden, drammen etc tijdens de ontwenning van de nicotine, die na zo'n  3 a 4 dagen uit je lichaam is. Daarna werd het rustig in mijn hoofd. Dus 3 dagen was ik gekke Retro vrouw en daarna hoefde ik niet meer te roken. Ja, de eerste twee weken dacht ik best nog wel aan een sigaret maar, de behoefte om er één op te steken was niet zo sterk meer. Nu drie maanden later denk ik nog sporadisch aan een peuk.

Er is wel één valkuil. Als ik een paar wijntjes op heb krijg ik trek in een sigaret. Ik heb tijdens een avondje stappen met vriendinnen ook stiekem een paar sigaretjes gerookt. De volgende dag voelde ik me benauwd maar had geen behoefte om weer te moeten roken. Ik ga dus voorlopig geen alcohol drinken. Is ook beter voor de lijn hahaha. Retro man kan wel drinken zonder sigaretten.

Jammer dat ik niet veel eerder ben gestopt. Als ik had geweten hoeveel tijd, energie en frisheid je er voor terug krijgt. Voor de mensen die nu nog roken. Geniet van je sigaretje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten