Pagina's

maandag 9 januari 2012

Kado's

Aankomend weekend hebben we 3 verjaardagfeestjes. Twee feestjes van kindjes en 1 verjaardag van Retro Man. Nu wil Retro Man geen feestje dus ook geen cadeaus. Past heel goed in ons consuminder budget van dit jaar hahaha.  Natuurlijk maken we er wel een feestelijke dag van. We gaan lekker buiten de deur lunchen en bezoeken een museum of gaan naar het strand/bos. De keuze is geheel aan hem.
Bron: internet

Nu de twee kinderfeestjes. Daar kan je niet aankomen zonder cadeau. Wij waren heel goed in kindercadeaus kopen en werden door de jarige zelf uitgenodigd. Dit kwam waarschijnlijk door het budget wat wij voor ieder kind te besteden hadden. Bedrag per kind tussen de 15 en 20 EUR. Op een gegeven moment vertelde mijn vriendin dat dit best veel was en het ook anders kan.  We hebben ons budget nu aangepast tussen de 7,50 en 12,50 EUR. Negen van de tien keer kopen wij nu iets wat de jarige al heeft. Jarige Job/Jet kijkt betreurd naar het cadeau en roept hard, " Dit heb ik al!" en geeft snel het cadeau aan moeders die dit de volgende dag kan gaan ruilen.  Hebben kinderen alles al of is er weinig keus in deze prijscategorie?

Het eerste budget 15/20 EUR was ook voor grote mensen cadeaus. Sorry vrienden, maar dat gaan we dit  jaar ook aanpassen naar 7,50/12,50. Of we geven iets wat we zelf hebben gemaakt; gebakken taart, etentje bij ons thuis, ontwerp voor een geboortekaartje etc. Mijn verjaardag duurt nog even maar als het zover is wil ik alleen cadeaus krijgen die al gebruikt zijn en dan bedoel ik uiteraard geen gebruikte sokken! Leuke retro spulletjes dus!

Wat vind jij een schappelijke budget voor verjaardagcadeaus en wat vind je leuk om te krijgen?

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het moeilijk om daar een specifiek bedrag op te plakken. Het gaat er eerst al om voor wie het cadeau is. Verder boeit het bedrag me niet zo, ik vind het belangrijker dat je iets vindt dat echt bij de gelukkige past. Kost het dan 20 euro, dan zij het zo. Is het slechts 5 euro, dan ook. Met kerst bijvoorbeeld trekken wij lotjes in de familie. Zo koopt elk 1 cadeau voor iemand anders, voor 30 tot 50 euro. Zo krijgt iedereen iets deftigs, en hoeft iedereen toch niet te veel te investeren. Want eerlijk, je kan zo wel 30 prullen van 5 euro per jaar krijgen, maar wat ben je ermee, behalve dat je huis verder volg gestouwd wordt met zooi?
    Met de (verjaardags-)feestjes voor onze kinderen, overleggen we eerst wat wij (in geval van de grote zoon hijzelf) graag willen. Dit melden we dan aan de familie, met de vraag een kleine bijdrage naar eigen goeddunken te doen zodat wij het grote cadeau kopen. Zo hebben de kinderen ook niet het idee dat bij elke gelegenheid minstens 10 pakjes horen. Eigenlijk door die educatieve insteek, zijn wij het zo gaan aanpakken. Omdat de zoon al alles had, en toch nog zoveel kreeg, en er vaak gewoon niet naar omkeek. Wat is een cadeau nog waard als je er een hele rij krijgt? Het eerste wordt met veel interesse bekeken, maar de tante die als laatste aan de beurt is, ziet haar pakje nog net opengescheurd worden uit beleefdheid, om dan verder te spelen met iets wat eerder opengemaakt werd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je leuke reactie!

    Slim idee voor een kleine bijdrage voor een groot cadeau! Vaak hebben grote kinderen wel een verlanglijstje en kunnen vrienden onderling geld bij elkaar leggen voor een cadeau.

    BeantwoordenVerwijderen