Pagina's

zondag 31 maart 2019

Retro RRRen

In huize retro houden we wel van de drie RRRen (rust, reinheid en regelmaat) in de vorig eeuw te vinden in veel kinder -opvoedboeken maar voor volwassen volgens mij net zo belangrijk.

Rust
Retro vriend, vrouw, hond en katten hebben allemaal dezelfde hobby en dat is slapen. Hier ligt altijd ergens in huis wel een levend wezen te dutten. Ik probeer altijd 8 uurtjes per nacht te maken om uitgerust wakker te worden. Heel af en toe met slecht weer kan ik in het weekend s'middags ook weleens een uiltje knappen. Dit kan ik als alle taakjes van die dag gedaan zijn, anders ben ik nog te onrustig om lekker te kunnen soezen. Daar hebben de hond en poezen helemaal geen last van ;) Kijk soms jaloers naar ze als ze een gat in de dag slapen.Reinheid
We wonen met 2 volwassen, 2 katten en een golden retriever onder één dak dus de stofzuiger maakt hier dagelijks overuren. Eens per week op zaterdag krijgt het hele huis een grote poetsbeurt. Alles wordt van boven naar beneden afgenomen, badkamer en wc gesopt, vloeren gedweild. De dierenkussens/knuffels gaan in de was. Al met al zijn we zo'n 2 a 3 uur bezig en dan is het hier helemaal spik en span, heerlijk! Voor mij geen betaalde hulp in huis, ik doe het lekker zelf en zo hoef ik ook niet naar de sportschool.

Regelmaat
Zelf ben ik als kind opgevoed met veel structuur en regelmaat en daar heb ik me als puber heel erg tegen afgezet. Wat had ik een hekel aan die vaste tijden, voor mijn gevoel kon er niets spontaan gebeuren. Zelf thee, koffie en borreltijd stonden vast. Als ik thuis vroeg of iemand wat wilde drinken keken ze eerst op hun horloge. Nu ik zelf wat ouder ben geworden betrap ik me ook op deze regelmaat. Zelfde tijd opstaan - zelfde tijd naar bed. Hond uitlaten gebeurd op vaste tijden. Het tijdstip van ontbijt, de lunch en het avondeten zijn op stipte tijden.  Zelf de dieren hebben hier een dagritme en komen me om 17.00 achter mijn bureau vandaan halen als het etenstijd is ;) Nu ik dit zo schrijf klinkt dit als erg saai maar deze ritmes geven, dit weet ik nu, een hoop rust. Tegenwoordig omarm ik deze sleur en vind het een compliment als mensen mij saai vinden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten