woensdag 13 juni 2012

Woensdag gehaktdag

Omdat het vandaag gehakt dag is en we vanavond die Duitsers een poepie willen laten ruiken, eten we vanavond Makkelijke Chili Con Carne a la Retro Vrouw. Ik maak altijd een grote pan om de andere helft in te vriezen.

Benodigdheden voor 4 personen:
Bron internet
500 gram rundergehakt
1 ui gesnipperd
1 prei gesnipperd
1 rood pepertje in ringetjes (Retro Man houdt van pittig)
2 paprika's in reepjes (geel en of rood)
1 theelepel chilipoeder
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1 grote pot bruine bonen (660 gr/ uitgelekt 465 gr)
1 blikje kidneybonen




  • Verhit een eetlepel olijfolie in een grote (stoof)pan 
  • Doe het gehakt in de pan en prak dit totdat het korrelig en bruin is
  • Voeg de uien en prei toe en laat ze glazig fruiten
  • Doe nu de gesneden paprika's en het pepertje in de pan en laat dit meefruiten
  • Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en de chilipoeder
  • Schep nu de gehalveerde tomaten, bruine bonen en kidney bonen erdoor
  • Breng alles aan de kook, temper het vuur en doe de deksel op de pan
  • Laat het in 20-25 zachtjes pruttelend gaar stoven

Je kunt bij de Chili Con Carne zilvervliesrijst serveren. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ik zelf vind het erg lekker om wat komijn toe te voegen en wat ananas..maar géén rijst.
    Voor de 2e variatie in de oven, tortillachips erbovenop met geraspte kaas!Eet smakelijk!Anne-Mae

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk Anne-Mae! Ga ik zeker is proberen.

    BeantwoordenVerwijderen