Pagina's

vrijdag 22 mei 2020

Hemelvaart

Wat was het een prachtige zonnige dag gisteren. We hadden geen wekker gezet en dan word ik automatisch rond 8.00 wakker. Echt lang uitslapen kan ik alleen als het nachtwerk wordt en tegenwoordig ligt Retro Vrouw al voor 23.30 te slapen, zelfs in het weekend. Retro Vriend houdt wel van uitslapen en laat ik dan ook lekker liggen.

We hadden geen plannen gemaakt voor vandaag, het zou een 'we zullen wel zien' dagje worden. In de loop van de ochtend zijn we heel rustig opgestart. Bij het ontbijt nog even een paar opties besproken voor een dagje weg, maar kwamen tot de conclusie dat het overal wel erg druk zou zijn vandaag en we beter thuis konden blijven.

Ik ben toen maar de keuken ingedoken want hadden nog een kilo tomaten liggen die echt verwerkt moest worden. Hier maakte ik lekkere tomatensoep van. Fruit hebben we ook in overvloed, dus de lunch bestond uit een fruitsalade. Lekker verfrissend op deze warme dag. Omdat vanavond de gezamenlijke Hof bbq aan ging, heb ik ook nog 3 stokbroden gebakken. Voor ik het wist was het 17.00 en begonnen we toch wel trek te krijgen. Retro Vriend maakte een klein plankje met wat dadels en kaas, en omdat het weekend al begonnen was dronken we daar een lekker biertje bij. Ik een ijskoude Radler 0.0 die ik van de buurman had gekregen. Wat een verwennerij zo op ons eigen terras!

Om 19.00 was de bbq heet genoeg om er iets op te leggen. Omdat we gister ook aan het barbecueën waren, had ik nog een restantje kippendij en 2 hamburgers. Die konden er mooi op en was meer dan genoeg voor ons tweeën. Ook ons vers gebakken stokbrood werd aangesneden en verdeeld onder de buren. Lekker warm stokbroodje met roomboter - smullen! Nu heb ik nog 1 brood over en die eten we vandaag bij onze tomatensoep. Verpakt in een theedoek en vanavond 5 minuten in de oven op 200 graden, is het stokbrood weer knapperig en vers.Nadat de boel weer aan kant was en we koffie hadden gedronken, bleven we heel de avond lekker lui op ons bankje zitten. Heerlijk relaxed en met gevulde buikjes gingen we ons bedje in.

1 opmerking: