Pagina's

vrijdag 22 mei 2020

Oudejaarsdag

Vandaag had ik nog een vrije dag want op vrijdag ben ik altijd vrij. Ik werk 36 uur verdeeld over 4 x 9 uur en is mijn vrije dag op vrijdag. Voorheen had ik altijd op maandag vrij maar heb dit omgeruild omdat ik eigenlijk alleen maar bezig was met huishoudelijke klusjes zoals schoonmaken, wassen, strijken en boodschappen doen. Dat noem ik niet echt een vrije dag ;) Nu ik vrij ben op vrijdag doe ik wel iets aan huishoudelijke klusjes maar niet meer heel de dag. Ik probeer dit in de ochtend te plannen zodat ik s'middags iets leuks kan gaan doen.

Vanmorgen kon ik dus wat later opstaan en heb ik rustig ontbeten en de krant gelezen. Retro Vriend heeft wel gewerkt vandaag en klom om 9.00 achter zijn bureau. Tot aan de lunch heb ik een beetje gerommeld in huis. Wat planten verschoven, bloemen vers water gegeven, kattenbak verschoond, papierbak geleegd, met de katten geknuffeld etc... Voor ik het wist was het al 12.30 en tijd voor de lunch. We hielden het dit keer bij 2 boterhammetjes omdat we de afgelopen dagen flink wat gegeten hadden en morgen hoop ik mijn verjaardag te vieren, daar zal ook wel het nodige (denk aan taart) naar binnen worden geschoven.

Na de lunch ben ik aan de poetseritus gegaan. 1 x per week doe ik het gehele huis van onder tot boven inclusief badkamer en wc. Huize Retro is niet heel groot en sinds onze hond (golden retriever) niet meer leeft maakt mijn stofzuiger geen overuren meer. Met mijn emmertje sop (beetje groene zeep en klein beetje soda) begin ik boven alles af te nemen, kantoor, slaapkamers, deuren, trap en werk zo naar de benedenverdieping waar ook alles een sopje krijgt. Denk aan keukenkastjes buitenkant, vuilnisbak buitenkant, oven buitenkant, kasten, vensterbanken, eettafel en stoelen, ook de bank krijgt een beurt. De hal en alle handgrepen worden ook niet ontzien. Alle poezendekjes gaan de was in. Hierna neem ik een nieuw sopje en nieuw doekje en zijn het toilet en de badkamer de klos. Om even op adem te komen neem ik wat te drinken. Als Retro Vriend thuis is stofzuigt hij de boven en benedenboel waarna ik nog een dweil door het huis heen haal. Pffff als ik het zo opschrijf lijkt het heel veel, maar is voor mij wekelijks routine werk en zijn binnen 2 a 3 uur klaar en dan is het hier helemaal spik en span, heerlijk! Voor mij geen betaalde hulp in huis, wij doen het lekker zelf en zo hoef ik ook niet naar de sportschool. Bedden verschonen, de was, strijken en extra schoonmaakklusjes doe ik door de week in de avonduren.Eind van de middag was Retro Vriend even de stad ingelopen om nog 'iets' te kopen voor morgen ;) en omdat het regende wilde ik met een boek en kop thee heerlijk op de bank gaan hangen. Stond er onverwachts visite voor de deur. Een vriend kwam langs met een mooi boeket voor mijn verjaardag. Wat een verassing! We hebben, het was inmiddels droog, buiten op het bankje zitten borrelen. Ik maakte wat dadels met kaas en stukjes stokbrood van gister roosterde ik in de oven met een beetje olijfolie, knoflook en kruiden. Altijd gezellig zo'n spontaan bezoek!

Rond 18.00 ging vriend weer huiswaarts en zijn wij ook naar binnen gegaan want het begon steeds harder te waaien en koelde ook aanzienlijk af. De zelfgemaakte tomatensoep van gisteren werd opgewarmd, ons stokbroodje opgepiept en zo hadden we toch weer een koningsmaal vanavond. De rest van de avond hebben wij met laptop en Ipad doorgebracht op de bank. Een rustige oudejaarsavond want morgen is het natuurlijk feest in huize Retro Vrouw! ๐Ÿฅ‚๐Ÿพ๐ŸŽ‚๐ŸŽ‰

Geen opmerkingen:

Een reactie posten