Pagina's

donderdag 21 mei 2020

Zomaar een dag.

Gisteren begon de dag zoals alle anderen. De wekker ging om 7.00, er werd een aantal keer gesnoozed. Toen toch maar opgestaan om te ontbijten en de krant te lezen. Hierna snel onder de douche gesprongen en achter mijn thuiswerkplek gaan zitten.

Ik werk al jaren vanuit huis, dus voor mij in deze Corona tijd geen onverwachte wendingen. Retro Vriend was dagelijks 1 uur heen en 1 uur onderweg naar zijn werk met de auto, maar werkt de afgelopen weken ook thuis. We hebben boven 2 kantoorplekken in ons kantoorkamertje maar Retro Vriend is veel aan de telefoon en aan het video-bellen en dan kan ik mij niet meer zo goed concentreren op mijn werk. Hij zit daarom beneden aan de keukentafel en ik boven op kantoor. Dit gaat prima zo.

Omdat er morgen (donderdag Hemelvaart) geen markt is ben ik vanmorgen maar even langs de bakker en AH gegaan. Eten inkopen voor vanavond en voor donderdagavond. Ik doe natuurlijk nog steeds trouw mijn maandboodschappen maar zo rond de 20e vd maand kom ik toch wat verse producten tekort en die haal ik dan op de markt of, zoals nu bij AH. Het is goed te merken dat we de afgelopen maanden niet buiten de deur eten want de maandboodschappen zijn veel sneller op. Ook red ik het niet altijd met mijn boodschappenbudget. Daar in tegen staan er 0,00 bij de post 'uitgaan'.

Rond 12.30 lunchen wij samen aan de keukentafel. De tafel wordt gedekt en hebben even een rustmomentje en dat was vandaag met vers gebakken brood van de bakker - heerlijk. Ik kan dan wel blijven eten en als ik niet uitkijk heb ik zo vier boterhammen naar binnen geschoven. De rest van het verse brood gaat in onze mini vriezer. Helaas heb ik mijn keuken geen ruimte voor een grotere vriezer. Alles hebben we ingebouwd; oven, koelkast en vaatwasser maar er paste helaas geen vriezer meer in onze kastjes.Na de lunch weer aan het werk gegaan tot een uur of 17.30. Ik ben toen maar voorbereidingen gaan treffen voor het avondeten. Op woensdag eet de buurman meestal hier en vanavond stond er een mini bbq op het menu. We hadden een lekkere bleekselderij met appel en rozijnen salade, mais en balsamico champignons op spies. Ook wat kippendij en een bbq worstje. Was echt smullen en ook qua temperatuur was het goed buiten zitten. Hier op het Hofje hebben we een gemeenschappelijke tuin en voor ieders huis staat een bankje zodat je ook een eigen plekje hebt. We hebben totdat het donker werd nog een spelletje Yahtzee gespeeld en wat na gekletst met onze andere buurvrouw en toen was het alweer 23.00. Tijd voor mijn favoriete hobby - slapen! :)Zo zie je maar weer dat iedere dag toch weer anders verloopt dan je vanmorgen dacht. Zoals mijn oma altijd zei; iedere dag een andere film.

1 opmerking: